PREMIJERA MAHINDRA KUV100 U EVROPI (BARCELONA)

KUV100 ZAUZIMA SVOJE MJESTO U SEKTORU KOMPAKTNOG TERENSKOG VOZILA

 

 

Izložena je redizajrnirana serija 2017/2018. Prvi kontinentalni nastup za GOA Pick-Up i XUV500 W10, nove verzije Mahindrinih vodećih modela, koje se mogu naručiti kod dilera. XUV Aero kocept, je još jedno vozilo koje na svom prvom Evropskom nastupu, upućuje na futuristički dizajn kompanije Mahindra.

Ariccia (RM) 12. Maj 2017. godine - Mahindra & Mahindra Ltd., jedna od vodećih Indijskih kompanija za automobile premijerno je predstavila svoj asortiman proizvoda za 2017/18. godinu na Međunarodnom sajmu automobila „Automobile Barcelona“. Konferencija za novinare na kojoj se obratio glavni operativni direktor Mahindra Europe, Jose Ebenezer, predstavio je niz novih proizvoda među kojima je i novi KUV100.

Arvind Mathew, šef međunarodnih operacija, Mahindra & Mahindra Ltd saopštio je: „Sajam automobila u Barceloni je važna stavka za predstavljanje našeg SUV vozila za evropsko tržište u cjelini. Premijera KUV100 na Evropskom tržištu predstavlja važan trenutak na putu Mahindre.

Sa KUV100 ulazimo u novi kompaktni SUV-terenski segment i ciljamo na novu grupu korisnika. Još jedan proizvod kompanije iz Indije, KUV100 predstavlja Mahindra Rise filozofiju u akciji, jer je naš razvojni tim koristio alternativna rješenja i osporavao ograničenja da isporuči vozilo koje spremno da bude ništa manje od igre za nas. U Mahindri stalno nastojimo da potisnemo granice tehnologije i   inovacija, dok razvijamo rješenja za mobilnost u svijetu koja se brzo razvija i posebno smo ponosni na koncept XUV Aero. To je značajan korak  naprijed u našoj filozofiji dizajna kao i futuristički povezanim tehnologijama.“

KUV100

KUV100 predstavlja model pripremljen za novu kompaktnu kategoriju crossovera i ukazuje na novi komercijalni smijer indijskog proizvođača u Evropi.

KUV100 je posebno zamišljen i razvijen kako bi postavio temelje za ulazak u novi kompaktan crossover segment.

KUV100 automobil sa 5 vrata i 5 sjedišta koji kombinuje SUV karakteristike sa praktičnom primjenom gradskog automobila. Nudi značajne karakteristike u svojoj klasi, a odnos njegovog kvaliteta i cijene ide u njegovu korist. Pogodan je za širok spektar klijenata, a prvenstveno namjenjen  mladima.

Samo ime opisuje ključni koncept: K označava „Moderno vozilo“ dok se UV odnosi na „Korisno vozilo“ tip proizvoda koji održava pravu Mahindra DNA. Krovni otvor KUV100 znatno je veći nego kod drugih modela.

Broj „100“ označava veličinu i klasu automobila, to je početni nivo Mahindra vozila na čijem je vrhu XUV500.

Dizajniran, projektovan i razvijen u Mahindra Research Valley u Indiji, KUV100 je napravljen na novoj monokupe platformi u proizvodnom pogonu kompanije Chakan, Maharashtra (India). KUV100 izdvaja njegov robustan izgled, naglašen elegantnim „kosinama“ koje karakterišu njegove elegantne, moderne ivice. Stajling je prilagođen mladima današnjice i njihovim zahtjevima.

Dizajn KUV100 je jedinstven i dinamičan. Dizajn KUV100 može se pohvaliti definisanim mišićnim linijama karoserije, istaknutim prednjim krajem, naglašenim okvirovima prednjih svjetala, izraženim lukovima oko točkova, krovnim nosačima i spojlerom postavljenim iznad zadnjeg vjetrobrana. Karakteristike koje doprinose isticanju njegovog  novog odvažnog stava.

Njegovu posebnu osobinu ističu 15 inčni  točkovi, dizajn zadnjih svjetala, led dnevna svjetla, hromirani okvirovi svjetala za maglu i ručke zadnjih vrata vertikalno postavljene u stubovima.

Prefinjen enterijer dodatno odražava spoljašnji dizajn. Nivo prostora i kvaliteta je izvrstan, uprkos kompaktnoj veličini automobila. Serija ručnih odjeljaka postavljena je ispod sjedišta i na podu, pružajući korisno dodatno skladište, a prtljažnik je ujednačen sa svojim konkurentima u klasi (243/473 sa spuštenim sjedištima na dole).

Najsavremenije sigurnosne karakteristike i rezultat kvaliteta izrađeni od visoko-otpornog čeličnog monokoksa, sa ABS i EBD sistemima.

KUV100 će biti dostupan u nizu boja i privlačnom dvostrukom završnom obradom. Klijentima će takođe biti na raspolaganju neobični razni dodaci.

U Evropi KUV100 će biti opremljen isključivo novim mFALCON G80, 1.2 Lt (1198 cc) MPFI, 82 bhp @  5500 rpm motorom Euro 6 specifikacija.

GOA Pick-Up

Catalan show bila je još jedna prilika da se predstavi novi redizajn GOA Pick-Up, još jedan model koji je napravio svoj Evropski uspjeh. GAO je Mahindrin „princ“ jer igra vodeću ulogu u uspjehu Indijske kompanije u sektoru komercijalnih vozila.

GOA je „neuništiv“ Pick UP sa motorima koji obezbjeđuju visoke performanse pri niskom obrtnom momentu. Pokreće ga turbo dizel motor od 2200 ccm i 140 KS opremljen Bosch sistemom direktong ubrizgavanja.

GOA sa pogonom na sva četiri točka omogućava da savladate svaku vrstu terena  a pored toga opremljena je sa svim što je potrebno za rad i udobno putovanje, s jednim od najvećih tovarnih sanduka u svojoj kategoriji. Takođe nudi izbor između pogona na dva točka i na sva četiri točka, sa Eaton blokadom diferencijala, a na raspolaganju je širok spektar dodatnih funkcija. GOA Pick-Up je homologovan kao vozilo N1 kategorije.

Novi izgled vozila karakterišu savremeni i agresivniji spoljašnji stil sa dvostrukim projekcijskim svjetilma, moderne LED obrve, nova impresivna hromirana prednja rešetka, čvrti novi  zaštitni nosači, nova komandna tabla, dobro dizajnirana i atraktivna središnja konzola koja je opremljena funkcijama, futuristička instrument tabla, novi sportski upravljač sa komandama na volanu, hromirani vazdušni otvori, zajedno sa mnogim drugim karakteristikama naglašavaju premijum kvaliteta enterijera; novi 6 inčni informacioni sistem visoke tehnologije sa ekranom osjetljivim na dodir, sa ugrađenom navigacijom, pokazivačem pritiska u pneumaticima, i drugim pomoćnim karakteristikama za vozača.

 

 

XUV500 W10

Aktuleni model Mahindre, XUV500, pojavio se u Barceloni u novoj varijanti W10, koji se već može naručiti kod dilera u Evropi.

Jose Ebenezer, glavni operativni direktor kompanije Mahindra Europe, govorio je o važnosti ovog modela jer je upravo on zaslužan za povećanje prodaje Mahindre širom Evrope. Sa dolaskom verzije W10, dostignut je još viši nivo.

Mahindrin glavni model već je ostvario besprijekornu reputaciju, posebno u Italiji i Španiji, i uživa visoku poziciju u osam drugih zemalja koje pokriva distributivna mreža kompanije Mahindra Europe.

XUV500 je bio prvi monokupe automobil kompanije Mahindra, sa izaženim „mišićnim“  linijama koje odaju sigurnost i čvrstoću. Dizajn Mahindre XUV500, sa karoserijom i šasijom formiranom iz jedne jedinice, pruža savršenu dinamiku. Rezultat je odličan odnos težine i snage, besprijekorno rukovanje i izuzetno nagrađivan pogon. Automobil sa sedam sjedišta, može se pohvaliti velikodušnim dimenzijama i prostranim enterijerom.

Njegova težina i elegantan stil neke su od njegovih pobjedničkih karakteristika. Unutrašnji prostor pruža iznenađujući i oslobađajući osjećaj  udobnosti koji je odmah očigledan. Tri reda anatomskih kožnih sjedišta  su idealna da osiguraju udobno putovanje za sedam putnika.

Da je pažnja posvećena putnicima može se primjetiti po opremi poput svjetiljki koje osvjetljavaju tamne dijelove puta sprečavajući putnike da uđu u blato. Ovo je veoma značajno u slučaju gubljenja ključeva pored automobila.

Novi XUV500 W10 opremljen je toniranim staklima, LED osvjetljenjem pri otvaranju vrata, personalizovanim sa XUV500, elektronski upravljanim krovnim otvorom, 18 inčnim aluminijumskim felugama sa dijamantnim dijelovima i otvorima sa hromiranim rubovima.

XUV500 izrađuje se sa dva ekskluzivna paketa za verziju W10, prvi stavlja naglasak na zabavu,  drugi nudi sportski osjećaj. „Sport paket“ označava agresivna dvostruka narandžasta/crna, bijela/crna, srebrena/crna ili crvena/crna boja u kombinaciji sa nizom sportskih dodataka i  18 inčnim naplatcima. Dvobojni izgled „Sport Paketa“ naglašava atletski izgled XUV500 još upečatljivijim.

Kako bi duža putovanja putnicima učinio ugodnijim, XUV500 nudi „Paket zabave“ koji se sastoji od dva monitora integrisana u prednje naslone za glavu i vrhunski zvuk u kombinaciji s DAB (Digital Audio Broadcasting) sistemom. Klijenti čak mogu kombinovati oba paketa kako bi stvorili nevjerovatan vrh linije XUV500 W10. Može se odabrati automobil AWD koji automatski raspodjeljuje vuču između prednje i zadnje osovine zahvaljujući najsavremenijim elektronskim sistemima upravljanja. Udobnost vožnje osigurana je na bilo kojoj površini.

Sistem oslanjanja vozila razvijen je u saradnji sa Lotusom namjenjenom za upotrebu na off-road terenima. Kako bi dosljedno pružili optimalno rukovanje na širokom rasponu terena, dizajneri su se odlučili za kombinaciju nezavisnog McPherson oslanjanja na prednjoj osovini i Multilink sistem sa spiralnim oprugama i stabilizacionim šipkama  na zadnjoj osovini.

Najnapredniji elektronski sigurnosni sistemi, ABS + EBD i ESP, drže automobil spojenim sa podlogom i pružaju Vam pomoć u izazovnim situacijama i skliskim površinama.

Za lakše savladavanje većih uspona i padova zadužen je  Hill Descent / Ascent Control  sistem pomoći.

Pogoni ga pouzdani dizel motor sa  2,2 litarskom zapreminom, Common Rail sistemom, Euro 6 norme koji proizvodi 140 KS i 300 Nm obrtnog momenta pri 1600-2800 o/min. Motor sa ovakvim performansama spreman je da pruži izvanrednu učinkovitost  pri niskom broju obrtaja  i maksimalnu  snagu potrebnu za preticanje.

Start-Stop sistem zadužen je da smanji potrošnju goriva i emisiju izduvnih gasova, sa povratkom motora u stanje pripravnosti  u roku od 2,5 sekunde.

Važno je zapamtiti da je Mahindra XUV500 dostupan u Evropi s garancijom od 5 godina / 100.000 km.

 

XUV Aero

Indijski proizvođač premijerno je predstavio  svoj prototip XUV Aero u Barceloni. Mahindra XUV Aero spremna je da savlada svakodnevne izazove i osvoji nove horizonte. Koncept odlikuju hrabrost i visoke performanse.

Dizajniran u Mahindra Design Studio u Kandivali, Mumbai, Indija, XUV Aero preuzima duh geparda i pruža urbanu manifestaciju zvijeri; coupe cross-over s aerodinamičnom siluetom, sitnim stavom i živahnom grafikom.

Kao kreatori najvećeg asortimana sportskih vozila, Mahindra razumije mnoge aspekte onoga što znači „sporstki“ u ovom novom dobu. U srcu sporta leži izdržljivost i visoke performanse. Za odlične performanse, brzina je bitan element. Izdržljivost je u tome što smjelo, uporno i hrabro osvaja nove granice.

U srcu ove urbane zvijeri nalazi se vrhunski moćni motor koji pruža  neusporedivu, uzbudljivu izvedbu i sposobnost da se XUV Aero upusti u nespremljene teritorije uz pomoć više načina vožnje i vrsta suspenzije za  utrke, off-road, ulicu i sportsku vožnju. Veliki snažni mHawk motor snage  210 KS  sa turbopunjačem Next Gen koji donosi visok obrtni moment i snagu zadužen je za pokretanje XUV Aero.

Ima napredni sistem sagorijevanja s niskopritisnim EGR-om za poboljšanu NVH i ekonomičniju potrošnju goriva. Od  0 do 100 metara za manje od 6 sekundi, ovaj motor će vas sigurno podizati na novu visinu.

XUV Aero je opremljen futurističkim komunikacijskim  tehnologijama povezivanja i dizajniran je za auto-entuzijaste i za izvanredan užitak vožnje.

 

Mahindra Europe

Evropa je uvijek bila ključno tržište za Mahindru jer predstavlja sljedeći korak u globalnim ambicijama. Mahindra Europe Srl (ME) je 100% podružnica kompanije Mahindra & Mahindra Ltd. Koja  od 2005. godine  distribuira vozila Mahindra širom Evrope.

Kompanija kontrinuirano radi na povećanju svijesti o robnoj marki Mahindra u zemljama u kojima djeluje te ojačava svoju distribucijsku mrežu. Mahindra Europe  ima prisutnost u 10 zemalja s više od 100 prodavnica kako bi se pobrinula za distribuciji Mahindra vozila.

 

Mahindra grupa u Evropi

Mahindra grupa igra ključnu ulogu na evropskom automobilskom tržištu. Osigurava visoko kvalitetne komponente velikim igračima u sektoru automobila preko svojih podružnica Mahindra Forgings, Mahindra Composites, Mahindra Hinoday, Mahindra Gears & Transmission i Mahindra Ugine Steel Co. Ima proizvodne pogone u Njemačkoj, Velikoj Britaniji i Italiji.

Mahindra je takođe aktivna u poljoprivrdnom sektoru, prodaje malu, pouzdanu paletu traktora u Srbiji, Turskoj i Makedoniji. Takođe izvozi svježe indijske proizvode preko usluge Mahindra ShubhLabh.

Grupa pruža kompletnu konsultantsku uslugu brojnim evropskim kompanijama. Mahindra Special Services Group sa sjedištem u Londonu i Waldorfu nudi sigurnosna rješenja za kompanije. Konzultant opslužnog lanca i kompanija za outsourcing, Bristlecone, sa sjedištem u Njemačkoj i Velikoj Britaniji. Ona pruža stručnost kompanijama sa čipovima kalibra Unilever, BP i Nestlé. Tech Mahindra bavi se najsavremenijim inforamcionom tehnologijom i komunikacijom za niz poslovnih klijenata te je transformacijski partner za najveće fiksne, bežične i širokopojasne operatere kao što su British Telecom i Vodafone.

Mahindra & Mahindra doo je glavni globalni igrač i posluje na različitim područjima, uključujući nautičke, aeronautičke, poljoprivredne, inovacijske tehnologije i investicijska područja.

Vodeća marka u izgradnji SUV-a u Indiji, osnovana je prije 70 godina. Grupa ima preko 200000 zaposlenika za 100 tržišta na 6 kontinenata. Promet joj je trenutno 17,8 milijardi dolara.

Mahindra ima većinske dionice u Pininfarini, SsangYong Motor Company, Mahindra Electric i Peugeot skuterima. Godine 2016. stekla je marke BSA i Jawa motocikala.

Vrlo aktivan u motorsportu, Mahindra ima bogatu aktivnost, od sudjelovanja na FIA Formula E međunarodnom prvenstvu, do Moto3 klase u World MotoGP seriji. Ovo je veliko svjedočanstvo fleksibilnosti i inženjerske sposobnosti kompanije.

 

 

Za više informacija:

www.mahindra.it
www.mahindra.es
www.mahindra.com